luni, 19 iulie 2021

Sfantul Ilie...

 


,,Iar e suparat sf.Ilie !"Zicea bunicu uitandu-se razand catre norii ce intunecau cerul si catre fulgerele ce luminau in departare.
De ce e suparat bunicule?intreb eu cu frica in san?(pe atunci imi era frica de fulgere ,nu zic ca nu ma trec fiorii si acum🙂).
,,Pai uite,tu stii ca toti avem o zi de nastere si o sarbatorim cum se cuvine,ai vazut cand e ziua ta,mamucaia(bunica),iti face placintele si un cadou ,asa ca si sfintii isi serbeaza fiecare ziua de nastere,numai sfantul Ilie nu!
De ce bunicule?Pai  sfantul Ilie se duce la Dumnezeu si il intreaba cand e ziua lui,si Dumnezeu ii zice:
Mai este Ilie ,mai este pina la ziua ta!
Si sfantul pleaca ,bucuros ca mai este pina la ziua lui,alteori pleaca tunand si fulgerand pentru ca Dumnezeu ii zice ca a trecut ziua.
De ce il pacaleste ,bunicule si nu ii zice cand e ziua lui,Dumnezeu nu minte,doar asa ne-a invatat mama?!!!!
Pai fata bunicului,sfantul Ilie este pazitorul si conducatorul carului lui Dumnezeu si a biciului, ai vazut cum tuna??Atunci trece Dumnezeu prin cer cu carul condus de Ilie,ai vazut cum fulgera??Atunci Ilie biciuie caii ,ca Dumnezeu sa ajunga acolo unde trebuie.
Daca Ilie ar sti cand e ziua lui ar trasni si ar fulgera tot pamantul de bucurie,iar noi oamenii nu suportam atatea ,,bucurii"🙂 din partea lui  sfantului Ilie.Asa ca Dumnezeu in marea lui iubire pentru oameni ,dar si pentru Ilie(ar trebui sa il pedepseasca daca ar distruge pamantul cu fulgere si tunete),il minte pe Ilie ca nu stie exact cand e ziua lui.........
.........Afara era mai innourat si ploaia de vara rece uda pamantul in lumina fulgerelor,iar eu ma ascundeam dupa soba gandindu-ma ce rau este sa nu stii cand e ziua ta de nastere si cum nu gaseste Dumnezeu o cale sa ii  zica lui Ilie adevarul.
........
Asa stiu eu povestea lui sf Ilie, de cand eram mica!🙂💜 Fie xa sfantul Ilie sa ne binecuvanteze cu lumina lui si cu ploile sale racoritoare.Mihaela.T.Bordea.