luni, 8 mai 2023

Despre sfaturi

 Sunt unele lucruri  pe care le poti face,daca iti pui toata vointa😀 si sunt altele pe care nu le poti face oricat iti doresti!

Vrei sa cumperi o masina, poi iti pui in cap strangi bani,faci imprumuturi si o iei 🙂 , ca ti-ai pus vointa la treaba,dar cand vrei sa ii arati unui om ca decizia este mereu a lui,ca tot ceea ce vine spre el,ca traire,sentiment,😒 sufleteste,este doar datorita felului cum vede el viata ,relatia cu cei din jur ,nu poti!!!🤔🤔Si nu poti,nu pentru  ca nu ai sti cum,ci pentru  simplu fapt ca tot ceea ce vrei tu sa ii arati,el trebuie mai intai sa le primeasca sa fie deschis sa vada si alta parte a lucrurilor.

De obicei ,vedem doar o singura parte a lucrurilor,aceea care  conform gandirii noastre este in acord cu noi,fie ea buna sau rea.Celalalt,persoana de linga tine ,atunci cand ii expui o situatie poate vedea si cealalta parte,dar din prisma lui,din punctul lui de vedere.Asa ca ,oricat ai incerca sa ajuti,sa ii arati unui om ceva nu vei putea decat daca el iti ,,da voie",adica daca accepta in sinea sa ca poate fi si o alta parte a ceea ce el vede/simte/traieste.

De multe  ori ne grabim cu sfaturile,in special pentru  cei tineri,si ii sfatuim dupa cum credem noi,ca ar fi bine,fara sa tinem seama de faptul ca asa vedem noi,nu el/ea.

Inainte de a sfatui pe cineva,gandeste-te ca el insusi are puterea de a alege ceea ce vrea sa traiasca:binele lui sau ,,raul" lui.

Caci Dumnezeu  ne vrea binele intotdeauna, dar el tine cont de liberul arbitru al nostru,liberul arbitru este puterea de a alege.Nu degeaba se zice:,,Dumnezeu  iti da ,dar nu iti baga in sac"!!!🙃🙂❤Zi buna sa avem recunoscand puterea din noi...Mihaela.