joi, 24 decembrie 2020

Craciun plin de iubire


 Craciunul!!☺💜Bucurie,lacrimi dorinte primire,daruire!!Nasterea sperantei care duce catre credinta,nasterea credintei care duce la fiintare!!Nasterea lui Isus ,lumina calauzitoare,vindecare iubire viata!

De craciun moare cate putin sufletul celui care nu primeste,moare cate putin cel ce nu daruieste!Dar se aprinde flacara inimii atunci cand dai ,dai un zambet ,dai un cuvant bun,dai...dai din ceea ce esti!!

Daca e sa nu primim ceva de craciun ,atunci sa nu primim disperarea,daca e sa nu daruim ceva de Craciun atunci sa nu daruim lacrimi decat de bucurie!Iar daca e sa pierdem ceva atunci sa pierdem:

Trecutul care s-a dus,sa pierdem razboiul cu noi insine,sa pierdem furia,saracia sufletului!Sa pierdem lupta fara rost,sa pierdem galceava,sa pierdem neputinta!!

Sa deschidem azi usa Crăciunului  primind lumina  din ochii copilului care zambeste de bucurie,sa primim tremurul mâinilor mamei cand isi îmbrățișează fiul,sa primim lacrimile de multumire a celui caruia i-am dat,sa primim impreunarea mâinilor in rugaciunea tacuta a celui mangaiat...Fie ca acest Craciun sa ne invete sa primim,sa ne invete sa daruim!!Craciun binecuvantat!!

Mihaela.

marți, 8 decembrie 2020

Adevarul...

 Sunt atatea lumi!!Sunt atatea ganduri,

Sunt atatea  seri ,nu le stie nici macar vantul!!!

Sunt atatea iubiri,sunt atatea sclipiri!!

Nu le cunoaste nici macar pamantul.

Au fost si ieri vor fi si maine.

Sunt atatea idei!!Si tot atatea ganduri. Unde sunt eu??Unde esti tu??Sunt atatia Eu si sunt atatiaTu..

Infinitate...unde incepi si unde te termini??...Sunt atatea seri!!!!🤔

Seara frumoasa sa avem ..in atatea infinituri...Mihaela.Civitavecchia..decembrie 2020

Cineva imi spunea:Basta ca adevarul unuia nu este impus!!

E adevarat??Nu stiu,Eu doar expun o parere a mea un gand ,la celalalt capat este ascultatorul care are liberul arbitru de a rezona sau nu cu ceea ce am expus!

Cand impui  un gand aceasta devine o forta,care mai intai actioneaza asupra celui caruia i sa impus,apoi reactioneaza asupra ta insuti,pentru ca un gand se dezvolta,creste!!De la tine poate pleaca cu forma iubirii,dar dincolo la celalalt capat poate este inteles in alt mod!!Oricat ai incerca sa il trimiti cu si din iubire,dincolo nu ajunge cu aceeasi frecventa,cu aceeasi vibratie!Receptorul cel care primeste ,il adapteaza la frecventa si vibratia lui!!

Exemplu:O femeie obosita se aseaza pe bordura unui trotuar sa se odihneasca,isi lasa palaria jos ca si cum ar spune:,,Of!!ce caldura si ce oboseala!"

Unii trecatori poate gandesc ca e obosita,altii ca ii este rau iar altii actioneaza ca si cum femeia ar ,,cersi" un banut!☺ Deci unde este adevarul??

Fiecare are dreptate in felul lui,in adevarul gandului sau!!Cand femeia expune adevarul sau,ceilalti au libertatea de a fi pe frecventa ei sau nu!!

Asa ca adevarul tau doar tu il stii,doar tu il traiesti pina cand nu incerci sa il expui sau sa il impui...


December

 Decembrie,luna magica!!Da este luna magica mai intai de toate pentru cadourile care se fac copiilor,celor dragi sau cunostintelor noastrre.

Este luna magica pentru ca se incheie un an si ne pregatim pentru venirea altui an,care de fapt inseamna un nou ciclu in universul nostru! Pe 22Decembrie este echinoctiul de iarna,totul intra in repaus,in vindecare refacere,pamantul se odihneste,se pregateste pentru insamantarea din primavara!

Dar sa revenim la magia noastra,☺ daca in timpul unui an nu am avea o perioada de magie totul ar fi extenuant,obositor si atunci s-au ,,facut"☺ sarbatorile,timp de odihna si bucurie mentala!Decembrie contine in ea,sarbatoarea nasterii Domnului,sarbatoare care de fapt incepe cu prima ninsoare!Se spune ca in aceasta luna cei trei magi au fost condusi de o stea catre locul nasterii lui Isus!Asta arata  dorinta omului de reinnoire,dar ca sa te reinnoiesti trebuie sa ai un timp de odihna!Si atunci steaua calauzitoare reprezinta noua dorinta,noul vis,pentru noul an!Este magica luna decembrie pentru ca ai terminat cu recolta anului,ai facut depozite(in suflet in minte),si acum cauti o noua cale un nou inceput ca sa fii ceea ce esti!Este timpul povestilor pentru cei mici,povesti care mai tarziu (cand vor fi mari) le vor ,,ghida" intr-un fel credinta,este timpul miracolelor caci povestile spuse aduc miracole(credinte,iubire,manifestare).Din punct de vedere pshic este timpul implinirilor  sau a eliberarilor!Nu mai ai ce sa recoltezi,si atunci elimini ce nu ai facut sau cauti noi idei !Este luna magica pentru ca copilul care inca suntem☺,are timp sau isi face,pentru a bucura copilul de linga noi!

Este timpul  magiei pentru ca batranul,isi spune realizarile sau esecurile printr-o poveste cu talc!Si in sfarsit este timpul magiei pentru ca se naste in fiecare speranta!!Daca anul ce se incheie nu a fost asa cum ne asteptam ,atunci se naste speranta,credinta ,gandul ca anul ce vine va fi mai bun si asta este o ,,temelie-baza" cu care incheiem anul!Este timp magic pentru multumire ,pentru bucurie!!

Deci sa facem magia lui Decembrie sa continuie cu povesti cu talc☺,cu daruri facute si cu vise si sperante noi pentru an ce vine!


Deci magia,miracolul este in noi,in fiecare gand sau actiune care o facem pentru ca ea (magia) se naste din speranta!!

Pilda celor patru lumânări! 


– Patru lumânări ardeau încetișor, și dacă ascultai cu atenție puteai chiar să le auzi vorbind:

Prima a spus: Eu sunt Liniștea. În ziua de astăzi oamenii au uitat că pot face parte din viața lor. Flacăra s-a micșorat din ce în ce mai mult și s-a stins. Apoi a vorbit cea de a doua:


– Eu sunt Credința. Oamenii spun că pot să trăiască foarte bine și fără mine, nu cred că mai are vreun rost să ard. Când a terminat de vorbit, și aceasta s-a stins.


– Eu sunt Iubirea, a spus cea de a treia. Nu mai am putere să ard, oamenii mă dau la o parte ca pe un lucru fără valoare, ei uită să-i iubească chiar și pe cei mai apropiați oameni din viața lor…

O adiere blândă care trecea pe lângă ea a stins-o fără să vrea.


Un copil a intrat în încăperea unde mai ardea o singură lumânare, și văzându-le pe celelalte trei stinse, a început să plângă.


-Voi ar trebui să fiți mereu aprinse… Cea de a patra lumânare i-a șoptit ușor:

-Nu-ți fie frică, atât timp cât eu ard, le putem reaprinde pe celelalte. Eu sunt Speranța!

Cu ajutorul ei, copilul le-a reaprins și pe celelalte.

.....Asta este magia lui Decembrie!!speranta,credinta,povestile cu talc,credinta ca va fi si vom fi mai bine!☺💜