sâmbătă, 13 august 2022

Povestile mele❤️🙂

 Am multe povesti🙂 in suflet,am multe trairi in inima si toate sunt cu mine!Unele  sunt ascunse adanc in fiinta mea pentru ca ele ma reprezinta, altele sunt asezate frumos in sertarele inimii caci sunt valoroase iar altele sunt in formare  ba chiar in asa zisa,,decantare" ,precum vinul cand se aseaza...Toate le am cu mine si totusi  asta nu ma impiedica sa traiesc noul,sa traiesc inceputuri sau sfarsituri❤️,mai trag cate un ,,sertarel" si caut acolo ceva ,il scot la iveala,il scutur de praf si reconstruiesc ceva nou!!Da asta este viata,resetare,retraire intr-un mod nou a insasi vietii.

Zi bună  sa avem recunoscand  puterea din noi:viata!Mihaela

luni, 18 iulie 2022

Viata

 Cred ca viata  ne invata ea insasi sa primim ceea ce este ,,sortit"🙂 sa fim,sa avem si sa primim,trebuie doar sa intram in joc si aici 😁 imi aduc aminte  de un proverb  de-al  nostru:,,ai intrat in hora ,acu joaca""!!!🙂 Da viata,este mereu i  schimbare,este mereu  in curgere,ea nu stagneaza ,si da ea te invata totul daca tu iti doresti,daca tu ,,voiesti"!

O samanta  odata pusa in pamant,ea invata sa creasca,sa se inalte si sa fie ceea ce este.Asa si noi ,invatam sa primim,sa fim daca incepem ceva insasi viata ne indruma  cum sa il facem!!

Seara frumoasa sa avem  recunoscand puterea din noi:viata.Mihaela.


sâmbătă, 11 iunie 2022

Focul ,dorinta arzatoare


 Si azi despre foc🙂...Ei da cafeluta mea are nevoie de ,,foc" ca sa se uneasca apa cu esenta..❤

Imi aduc aminte cand eram mica ,mama facea focul in soba,aveam o soba cu plita si cu ,,rola" ,🙂 (pentru  tinerii de azi explicatie: un fel de cuptor din tabla pe care il cumparai de la alimentara satului) si facea focul pentru  a gati ,sau iarna pentru  a incalzi apa cu care ne imbaiam.🙂Focul il aprindea ,cu lemnute uscate dar un foc ca sa arda trebuie intretinut ,sa pui mereu pe el🙂,si cum mama mai avea si alteceva de facut,animale  de hranit curatenie ce crezi ca facea ca focul sa arda?!Da😁 punea lemne ..dar nu orice fel ,imi zicea mereu ca se pune un lemn uscat si 2,sau 3 verzi .,,Ca sa arda mai mult mama ,adica mai timp indelungat,ca nu am timp de stat doar in gura sobii"..Si eu copil,gandeam,:,,poi tot lemn e ce diferenta  e?"...Acu stiu ca lemnul verde avea ,,seva" in el,nu era uscat ca sa arda repede ,lua foc mai greu si ardea mai indelung ,asa mama isi facea si celelalte treburi si din cand in cand mai ,,jaruia" focul si trantea un lemn uscat si doua verzi....

Pai si ce legatura are asta cu viata??!🙃🤔..Eiii are si inca cum!!

Orice dorinta ai in minte,in suflet orice scop ai el trebuie sa fie ,,arzator/arzatoare",🙂.Adica focul dorintei,trebuie intretinut,mentinut nu lasat sa se stinga..

Dar nu ca lemnul uscat care arde repede,si se face scrum sau cenusa ci cu lemne verzi care mentin focul..Mai simplu:O dorinta care sa o indeplinesti ,trebuie sa fie mentinuta mereu ,cu idei noi pina o indeplinesti.Nu iti folosi toata energia doar in dorinta ,ca ea se arde si se face scrum..ci intretine-o cu idei noi,actiuni noi pe linga baza,cu care ai creat-o(lemnul uscat-=prima idee gand care a devenit dorinta)...Si uite asa,intretinand-o cum se cuvine,(dorinta),iti traiesti si viata si ai grija si de celelalte intre timp.

Zi buna sa avem ,intretinand dorinta/focul vietii din noi.Mihaela.

miercuri, 8 iunie 2022

Valoare si prietenii

 Charles Bukovski zicea:,,Tine aproape pe cel ce te-a recunoscut cand erai invizibil"🤔🤨🧐..Adica🤔🤔🤔🤔🤔???

Cred  ca o vorba de-a noastra din batrani se asemana  cu ceea ce vrea el sa zica:,,Nu musca mana care te-a hranit"🙃,mai simplu pe intelesul nostru ,el Charles Bukovski ,vroia sa zica sa nu uitam pe cei care ne-au dat valoare,care ne-au ridicat sus !Asa si cu mana,🙂sa nu musti mana ce te-a hranit,inseamna  sa iti aduci aminte de omul care te-a valorizat,ti-a recunoscut potentialul  ,si te-a indrumat.

Asta nu pentru  ca Dumnezeu  te va pedepsi,ci pentru  simplu fapt ca daca nu te inconjori de oamenii  care iti recunosc/daruiesc valoare,  nu ai cum sa cresti, sa te dezvolti mai mult,poti pierde si  acea mica recunoastere!🤔🤔🤔Eeee ,stiu ca e un pic cam greu,dar asa pot eu sa ma exprim!🙂

Ca sa fii  cineva ,mai intai trebuie sa te recunoasca altii ca fiind acel cineva!

Ex:Maria🙂,e Maria pentru  ca toti  o cunosc ca fiind Maria🙃🤨.

Ce vroiam  sa zic??Poi nimic mai simplu decat faptul  ca oamenii  care  te apreciaza  asa cum esti sa  ii ai mereu aproape  de tine!

Seara frumoasa sa avem, recunoscand  valoarea  celor de linga noi!❤Mihaela


marți, 7 iunie 2022

Limite

 O cafea buna ,razele soarelui de dimineata ❤ si mirosul ierbii deabia taiata iti umplu mintea si sufletul  de traire,de constientizare a  vietii care se desfasoara cu limite sau fara limite!🙂

De fapt ce sunt limitele?!🤔🧐..

Sunt margini,sunt ingradiri a ceva ,ex:,,de aici si pina acolo este casa mea",sau :,,raul acela are margini pina  acolo"..astea sunt limitele,defineste aria de desfasurare a ceva ,a cuiva.

Aaa🧐 ca omul zice,considera si,,limiteaza" chiar si fiinta ,asta e cu totul altceva.De fapt a avea limite in a te exprima pe tine ca fiinta umana nu este neaparat ceva negativ,de fapt ele limitele  iti arata cat poti,pina unde poti sa fii ,iti arata lumina ta,putere  ta:atat ,poti .

Vazute din perspectiva ,limitele fiintei umane aduc armonie,aduc acel sambure de adevar din fiecare om,caci daca nu am avea limite(fie in gandire fie in expresie) nu am mai fi definiti ca fiinte umane.

Asa ca ,atunci cand cineva iti zice ca esti limitat,cauta sa iti vezi limitele(marginile) si sa le valorizezi:,,Ok de aici si pina aici sint,pot  atunci asa sa fie"!

Ca orice  lucru,si limitele daca sunt recunoscute ele te ajuta ,ex :un gard care limiteaza proprietatea cuiva ,il ajuta sa nu fie invadat de vecinul🙂 ,sa stie pina  unde sa isi  planteze terenul..

Limitele in gandire,exprimare te ajuta sa vezi pina unde poti merge tu cu gandirea,exprimarea..

Asa ca azi ,sa ne recunoastem limitele ,iubindu-le caci de fapt ele ne reprezinta  pe noi,dar ne si ajuta/ghideaza catre expansiunea a ceea ce suntem. 

Zi bună sa  avem  recunoscand puterea din noi!Mihaela


luni, 6 iunie 2022

Credinta

 Acum spre seara,🙂 despre credinta..Credinta  are multe conotatii,dar cel mai mult oamenii  au pus credinta in egala  masura cu religia,de fapt asociaza credinta cu religia!

Credinta,este acea putere interioara  care iti da forta sa fii sau sa faci ceva,🙂caci daca tu crezi ca poti sa innoti(presupunand ca nu stii),tu vei putea sa innoti crezand❤ ,bineinteles cu multe esuari si eforturi.Mai pe sleau😁 adica simplu ,credinta ca poti face ceva iti da forta necesara sa  faci,cum nu stii, dar credinta iti arata.

Orice ,credinta are puterea ei ,sunt credinte si credinte care  devin limite:ex .nu port fusta scurta ca imi arata picioarele strambe😁,este o credinta/limita a ta,care iti impune un anumit comportament,sau:  cand conduc mereu prind coada de masini😄,iarasi este o credinta bazata pe o intamplare  cand ai condus si ai prins coada de masini...De aici si vorba : ,,ceea ce crezi primesti",si toate credintele au la baza ori o intamplare, ori o asociere cu ceva ce ai auzit.

Asa ca,credinta nu este neaparat credinta in Dumnezeu, este o forma de exprimare a unor trairi ,a unor asocieri sau pur si simplu  a ceea ce ai invatat. 

Seara frumoasa sa avem, folosind credinta ca o putere care ne imputerniceste sa fim..ceea ce ne dorim.


joi, 26 mai 2022

Amintiri cu talc

 Imi aduc aminte cand eram mica,poate 4 sau 5 ani🙂,dupa o ploaie  racoroasa de vara imi placea sa ies cu picioarele goale sa simt pamantul moale sub picioare.🙂

Mi-a ramas in minte imaginea ulitei noastre din sat ,cu urmele mari(😃 mi se pareau enorme la acea varsta),ale unui tractor,pamantul era moale si se modelase dupa modelul de pe roti,iar eu priveam uimita!In timp ce micuta de 4 sau 5 ani privea la minunea asta,treceau doua fete mai ,,domnisorele" elegante ,cu pantofi cu toc .De jos ,de la inaltimea mea🙂,acei pantofi mi se pareau cei mai frumosi din lume.Fetele s-au descaltat de pantofi(erau cu toc cui),si au inceput sa ,,sara" de ici colo pentru a evita ,,baltoacele " formate.

In urma de roata a tractorului a ramas o urma fina de ,,picior elegant"..🙂 Copilul  care eram atunci,a ramas uimit de eleganta🙂 piciorului improntat in urma de roata de tractor, si parca mi se parea ca pamantul a sarutat piciorul acela dandu-i frumusete si eleganta ❤si am decis de atunci ca voi fi mereu eleganta!!!!🙂🙂🙂🙂 Si da,am purtat pantofi😃❤ cu toc mereu si ma simt mereu eleganta.....

Povestea/amintirea mea ,vrea sa imi arate ca amintirile nu sunt decat trairile trecutului,din care si dupa care noi ,constient sau nu ,ne formam personalitatea,caracterul dar si obiceiuri..

Asa ca azi sa fim elegante🙂,in suflet cu amintiri si trairi frumoase, si daca vezi o urma de tractor dupa ploiae😃😀 ,descalta-te si simte pamantul moale si sarutarea lui.Duminica placuta sa avem. Mihaela


Bunica si farfuriile😄

 In prag de noapte,gandul (de fapt acea putere interioara  subconstientul  care inregistreaza tot🙂 si cand e nevoie de a rezolva o situatie ,poc😄 iti aduce amintirea in fata),incercand sa ,,gandesc" cu inima la ceea ce fac si ce vreau sa fac, imi aduce asa ca un abur amintirea cu bunica de pe mama cand imi povestea  ,povestile ei cu talc😄,asa ea stia ca eu o sa fac si dupa o sa inteleg ceea ce imi povestea. 

,,Bunica,imi zici o poveste???..

Si ea incepe:,,A fost odata,un om sarac in satul nostru care se casatorise cu o femeie frumoasa,cum  a facut sa o ia de nevasta chiar pe cea mai frumoasa  nu stie nimeni.Cert este ca femeia ,nu prea stia sa faca curat in casa,mai ales avea o problema  cu spalatul vaselor.Intr-o seara omu nostru ce se gandeste el ca sa o invete pe nevasta sa spele vasele bine(ea saraca le spala doar pe partea din fata in spate nu ),atunci cand sotia il intreaba daca mancarea a fost buna el o lauda,iar cand ea il intreaba  :,,Sunt  inca frumoasa ta?",el ii raspunde:,,Fata  e frumoasa,straluceste dar curu nu""😄.Si se ducea la culcare.A doua zi ,femeia saraca,dai spala ,dai spala ceea ce sotul ii zise ca nu e curat.,,am sa il spal pina luceste ca fata"isi spunea ea..😄Si uite asa ,trecura zile in care sotul ii raspundea acelasi lucru.....La un moment dat trece o baba batrana pe linga casa femeii si o aude rugandu-se la Dumnezeu  pe femeia  noastra,sa o invete sa aiba,,curu" frumos. Intra in ograda si stand de vorba cu biata femeie,o asculta  in timp ce dintr-o privire a vazut si a inteles despre ce era vorba.

Se apuca ,,cotoroanta" 😄(ii zic cotoroanta ca asa par babele stie tot😄),si ii arata femeii ca omul sau se referea de fapt la farfuria in care manca,fata farfuriei stralucea,pe cand curul farfuriei era plin de resturi nespalate. ....

Si se apuca femeia  de curatat ,oale ,tigai farfurii, ajutata si invatata de ,,cotoroanta" noastra.  ...Seara cand vine barbatu acasa ,ramane uimit  de curatenia din casa si ii zice sotiei sale:,,Acum fata straluceste mai abitir decat curu"😄😄😄😄...

Acu sa va zic si de ce bunica imi zise povestea asta, 😄😄😄,sa imi atraga atentia sa invat sa spal vasele bine,ea niciodata nu zicea ca nu e bine dar imediat iti spunea povesti sau zicale...

Si apoi ,de ce subconstientul  imi aduce in minte aceasta povestioara???Pai ca sa vad si sa intorc ,,problema"mea si pe spate😄😄😄,sa nu ii vad doar fata.. ci si cealalta parte,poate ca are sa ma invete ceva!!😄❤Noapte  buna, om bun si nu vedeti doar fata. 😄❤ unei probleme. ..Mihaela


joi, 17 martie 2022

Libertatea..

 Port in mine copilul razvratit care cauta libertatea ,port in mine mama care ii mangaie sufletul, duc cu mine copilul  infricosat de pasii vietii dar am cu mine mama care il indeamna sa mearga duc zambetul copilului frumos  , am si lacrimile mamei pentru acel zambet, duc cu mine femeia visatoare ,dar o am linga mine si pe cea inteleapta ,duc in mine femeia certareata dar linga mine este si cea iubitoare si intelegatoare,port linga mine femeia geloasa dar imediat cu mine este femeia iertatoare  ...Port cu mine soarele dar vin si norii ,am cu mine vantul dar este si pamantul....Oriunde si oricand avem posibilitatea de a iubi ,de a mangaia ,de a ajuta ,..avem atatea puteri cu noi ...O  zi de marti minunata in care sa fiti ceea ce va doriti ,MIHAELA BORDEA


Rasarituri..apusuri

 Fiecare imbratisare e diversa ,fiecare tacere ..are tacerea ei si fiecare apus iarta rasaritul din noi!❤Caci nu ar fi imbratisare fara despartire si nici tacere fara liniste ,dar mai ales nimic nu ar apune daca altceva nu ar rasari si tocmai de aceea viata este mereu  frumoasa:caci are  un apus si un rasarit ..mereu in noi!

Seara frumoasa  sa avem multumind apusurilor din noi!Mihaela.