vineri, 27 august 2021

Despre scop

 Cand iti urmezi cu tarie(credinta si iubire) scopul tau,fara a rani pe nimeni Dumnezeu iti deschide usi acolo unde tu nu le vezi!

Mi-am dorit cu tarie sa fac un curs de masaj,la vremea respectiva asta simteam in mine!Simteam in interiorul meu o cautare imensa ,o zvarcolire care ma impingea sa caut pe net ,in orasul in care stau un curs o scoala!Dormeam cu visul ma trezeam cu dorinta in mine!

Exact cand am inceput sa cred ca nu voi putea urma acest curs(nu ca nu existau dar costau prea mult pentru mine),atunci Dumnezeu mi-a deschis o usa acolo unde eu am refuzat sa o vad!

In vara aceea am fost la o scoala privata ,unde se facea 3ani intensiv de formare ca estetista.Aceasta meserie in Italia ,include masajul,tehnician manichiurist,tratament corp si facial,iar eu nu ma vedeam la acea varsta in stare sa fac 3ani de scoala,si apoi nu vedeam cum as fi platit lunar o anumita suma!Am uita complet de acea scoala ,nici macar nu o luasem in considerare,dar dorinta si visul in mine inca erau!In octombrie al acelui an,directoarea scolii ma suna(eu nici macar nu mai imi aduceam aminte ce vorbisem cu ea),si imi spune ca scoala a inceput si trebuie sa vin sa vorbesc cu ea!

M-am dus nu prea interesata,am ascultat cu atentie tot ce mi-a zis ea referitor la recunoasterea diplomei(ca masseor in Italia trebuie ca diploma sa fie recunoscuta  de mai multe agentii),si am zis da, de  maine incep scoala!Fara sa am un ban de inscriere,fara sa am un ban de rata lunara,si am facut-o.Am inceput scoala,la inceput cu gandul ca daca Dumnezeu m-a indrumat catre aceadta scoala ,stie el de ce,apoi cu convingerea ca chiar asa este!.....

Usa deschisa de Dumnezeu ,nu am vazut-o de la inceput,dar El in marele lui plan mi-a adus din nou oportunitatea de a o vedea!

Asa ca om drag,cand esti dus de,,mana" a doua oara catre ceva,nu te gandi cum si ce fel,ci mergi pe calea deschisa catre visul tau catre scopul tau!Lasa usile in seama lui Dumnezeu ,el stie unde si cand sa le deschida!💜Mihaela

miercuri, 25 august 2021

Italia mea💜

In Italia m-am descoperit cu adevarat pe mine,am aflat ceea ce pot ,ceea ce vreau si catre ce ma indrept!

Aici am vazut ca pentru un scop sunt in stare sa las ce iubesc,pentru un vis pot lasa departe ambitii prostesti,am descoperit ca faceam deja lucruri care ma indrumau catre celalalt si catre libertatea de a fi!

Daca in Romania faceam lucrurile inconstient,bazate doar pe dorinta de implinire,aici am descoperit ca chiar acea dorinta de implinire era un scop valid al fiintei catre crestere!

Am descoperit puterea unui principiu urmat cu credinta,am descoperit lasitatea care distruge vointa si sufletul,m-am descoperit cu adevarat pe mine insumi!

Cred ca sufletul meu m-a condus incet prin dorinte sa vad cine sunt ,caci nu poti vedea cine esti daca nu ai dorinte,vise ..

Am intalnit oameni care m-au indrumat,sustinut ba chiar care au vrut sa ma doboare ,dar dorinta a fost intodeauna mai puternica !Aceasta a dus la cresterea credintei,la intarirea ei dar si la eliberarea de frica de a esua !

Te schimba o dorinta  mentinuta vie,te schimba credinta pusa pe primul plan,dar iti aduc manifestarea vietii insasi!

Entropia emotiilor

 Legea naturala a fiecarui lucru a fiecarei fiinte este sa creasca si apoi sa dispara dandu-si roadele.Intr-un fel sau altul este o organizare catre dezorganizare!🤔Cat timp o fiinta creste are organizarea 😏 in celulele sale ,ordonate si ordinate catre crestere,apoi urmeaza asa zisa ,,entropie" adica dezorganizarea sau degenerarea!

Acelasi lucru se intampla peste tot in natura,in univers si deci acelasi lucru se intampla si cu emotiile si starile sufletesti!Cat timp o emotie/stare este la inceput va dori sa creasca fiind organizata catre crestere,din momentul in care a atins apogeul ,adica s-a dezvoltat ea ,starea/emotia va tinde catre entropie(dezorganizare,moarte) lasand in urma seminte.

Ca sa ,,eviti"😁 sa zicem o stare care nu iti place nu o lasa sa creasca ,nu ii da energia necesara,nu o ajuta sa se organizeze😏 si nu iti va lasa ,,seminte" nedorite!

Creste,organizeaza in gradina sufletului si a mintii doar ceea ce doresti!Mihaela


duminică, 22 august 2021

Zambeste!☺ Zambetul este  ,,scutul" tau ,este biletul tau de trecere prin ,,vamile" gandului,este deschizatorul de inimi!

Iarta,iertarea este puterea ta,este sprijinul tau atunci cand crezi ca lumea este contra ta,este cheia care deschide forta iubirii!

Priveste cu atentie,caci a privi cu atentie iti aduce intelegere,iti aduce in fata cai nebanuite catre celalalt si catre tine insuti!

Asculta, caci a asculta nu inseamna a auzi,ci a simti cu adevarat ce vrea celalalt !Asculta caci vei fi ascultat si tu!

Simte ,simte dorinta celuilalt caci simtirea este viata insasi,este calea catre intelegere catre pace,bucurie si prosperitate! Atunci cand simti,auzi si vezi nevoile celuilalt toti vor simti auzi nevoile tale!

Un stejar simte, aude si vede firul de iarba de la radacinile lui,vede pasarea care se odihneste in crengile lui,el stie ca auzind,simtind vazand nevoile unei mici furnici  intra in comuniune cu acel , ,tot" benefic sustinator iubitor!

Primesti odata,de doua ori fara sa dai din atentia ta, dar mai apoi  legea naturii se va indeparta se va duce acolo unde este rasplatita,inmultita!

Asa ca :zambeste,iarta,asculta si simte,ca sa fii auzit ca sa fii implinit!💜 Mihaela.


vineri, 6 august 2021

Dorinta

 Multi dintre noi,(cateodata si eu☺) ne concentram pe ceea ce ne lipseste,ceea ce nu avem fara sa vedem exact ce detinem.Lipsa ,a ceva sau a cuiva nu este decat neincredere sau mai bine zis nemultumire 🤔ori daca vrei este neiubirea fata de tine insuti.Caci daca te-ai iubi,sau ne-am iubi cu adevarat am vedea ca nu ne lipseste nimic,suntem intregi si capabili de a face ,de a obtine.Poti spune ca iti lipseste o casa a ta si este adevarat pina la un anumit punct: casa nu o ai dar o poti avea daca iti dai voie sa crezi ca o poti avea!🤔Cam complicat?!!Nicidecum!!!! E simplu:ai  o munca,un servici ,multumind ca il ai si cu gandul concentrat pe casa care o vrei ,fara sa lasi orice din afara sa te distraga vei ajunge sa iti iei casa respectiva.Sportivii de performanta nu se opresc la primul esec,de fapt ei muncesc mult foarte mult pentru a atinge acel scop al lor:podiumul,nu conteaza orele de antrenament,nu conteaza ca lasa in urma ,,prietenii",renunta la multe pentru a avea acel scop implinit.

Aud multi oameni zicand:,,Pai daca aveam si eu salariul lui imi faceam si eu casa!"..

Nu este chiar asa,dorinta mentinuta vie,de a avea acel lucru te impinge sa renunti la multe,,nimicuri",sa fii organizat sa fii exact ceea ce iti doresti sa ai:casa sau masina sau altceva.In viata mi-am dorit si eu multe dar tot ceea ce am obtinut a fost datorita efortului constant dar mai ales credintei ca pot avea acel ceva sau ca pot fi ceea ce vreau sa fiu.Nu m-am despartit nici de dorinta dar nici de credinta ca pot sa indeplinesc acea dorinta.Aaaa ca am renuntat la multe,ast-i altceva,mi-a fost cateodata greu dar de cele mai multe ori a fost ca si cum asa trebuie sa fie,pentru a atinge acel scop!

Oameni te judeca,apoi se indeparteaza dar sa nu uiti ca :NIMENI NU TRAIESTE CEEA CE TRAIESTI TU!Si nimeni nu simte ce simti Tu!

Viata este o lectie care se dezvolta odata cu tine!💜Mihaela.