luni, 26 octombrie 2020

Fularel si totosei😏


 Ei da!!Chiar asa!!Toamna, un anotimp frumos,care a venit si pe la mine☺,cu doua ,,codite" de gutui la  coada ochiului,chiar este un anotimp de trait asa cum vrei:caldurica in suflet,liniste in minte ,prezenta in fiecare clipa si un pic de ,,visare"!Nu ,nu sunt nebuna daca visez ca sunt inca fata cu codite si fundite!!Coditele chiar le am,☺,s-au ridicat din par ajungand acolo unde ,,toamna" vietii le-a indrumat!Si da am ,,totosei"☺ in picioare crosetati de soacra mea anul trecut(cu iubire pt fiica ei,dar eu i le-am furat😏 multumindu-i!!)De iubit!!!Pfuiiii ,parca zici ca acu-ii 😬 dragostea mare!!Mdeh ..omu la batranete o ia razna!!..


O sa imi crosetez un fularel  poate imi ascund nasucul in el si visez la lucruri de basm ce le pot realiza!!

marți, 13 octombrie 2020

Samanul din mine!!

 In fiecare   femeie exista un ,,vraci", un saman care stie sa vindece care stie sa se roage,care stie sa fie in armonie cu divinitatea!!!

.....Era o zi de toamna insorita in ,,Italia mea",frunzele copacilor se colorau in cele mai intense culori ale curcubeului.Verdele mat ,sters se impletea cu galbenul auriu!!Norii albiciosi lasau dare de ,,lapte" in urma lor pe un cer albastru luminat.

Dupa ce primisem telefonul de la sora mea,ca unul din fii mei avea ,,probleme" am inceput sa ma rog in gradina plina de maslini.Am pus mana instinctiv pe un maslin tanar cred ca avea 5-6 ani zicand:

Tu ,copacelule care ai radacinile in pamant transmite te rog energia rugaciunii mele catre fiul meu!Stiu ca apa din pamant este un canal de transmitere ,asa ca du iubirea si dragostea mea pina in Romania,la fiul meu!..Lacrimile imi curgeau pe obraz dar in inima mea stiam ca pamantul m-a ascultat!!Am multumit acelui copacel si am plecat linistita la treburile mele incredintata ca totul va fi bine...

Mai tarziu(peste 10ani),am aflat ca intradevar poti comunica cu energia copacilor si a mamei pamant,atunci am facut-o instinctiv ,inconstient,acum stiu constienta!!!!

Intradevar a doua z am primit telefon ca totul s-a rezolvat!!

Crede in puterea ta interioara,in intuitia ta care stie cum sa te conduca!!

Credinta,credinta si dragostea uneste totul facand lumea un Unu ....in fiecare mama exista un vraci,in fiecare femeie exista o vindecatoare!!🙏💜☺ Mihaela.


,,

duminică, 11 octombrie 2020

Unde sa te cauti pe tine?!!!

 ,,In primul rand la valori"!..zice un om minunat Felicia (Rivadu)..

Cand eram mica mama ne spunea mereu :,cinstea este comoara cea mai de pret a voastra"...Eram patru fete,si mereu ne repeta asta!La inceput am crezut ca cinstea era sa nu furi,mai tarziu am adaugat si sa nu spui minciuni,apoi crescand i-am dat ,,cinstei" multe ...

....Onestitate=Cinste,  a fost unul din cele doau principii de viata care m-au ghidat!Am incercat sa nu ma,,fur" ,pe mine de nimic si sa nu imi iau dreptul de a fi asa cum sunt!Am incercat in viata pina acum sa nu ma mint cu ceea ce pot sau nu!!Mi-am recunoscut greselile transformandu-le in invataminte ..simple..

...Cand lucram in ,,Italia mea" la acel senator , am vazut pe masa din bucatarie un vas ca o scoica plin cu bomboane!!Zilnic culorile hartiei de la bomboane imi faceau cu  ochiul,dar ,,cinstea; era la ea acasa in sufletul meu !..dupa o saptamana vine  mama si fiica (la care lucram) si imi aduce farfuria scoica cu toate bomboanele zicandu-mi:

-Mimi sunt ale tale!Le-am numarat in fiecare zi si nu a lipsit nici una !Brava esti de ,,fiducia"!(de incredere)

Am multumit lund farfuria si aruncand continutul in fata lor la gunoi!..

Cred ca m-am simtit jignita in sinea mea dar am aruncat bomboanele ..si ele nu au zis nimic,au ramas cu gura cascata ,dupa un timp de tacere(2--3 minute),care parea ca nu se mai termina,au plecat susotind!

Da!!!Cinstea..a fost si este unul din cele doua principii care m-au ghidat!!Si cand esti cinstit cu tine nu poti fi altfel cu ceilalti,chiar daca uneori aceasta,,cinste",aduce si altceva.

Cinstea si viata nu ti le da nimeni..inapoi!


miercuri, 7 octombrie 2020

 💜🤗,,Pe cerul innorat al vremii mele ,e vantul lin ce-nvarte roata vietii!!In casa gandului meu si in casa dimenetii ce apune!!"..😉

,,Seara frumoasa de toamna,liniste,pace si un apus ce sclipeste in unduielile valurilor marii!!Unde esti tu,Tincuta?!!In ce cotloane ale inimii stai??'.si gandul imi zboara din nou la credinta,la credinta mea!..

2008 un an in  care am pierdut dar si castigat un inger!!,,Sf fecioara,tu care ai facut atatea minuni nu ma lasa ajuta-ma sa ajung la mama sa o mai vad macar odata.'"..Vantul batea lin si parca vroia sa imi stearga lacrimile de pe obraz,trandafirii de la poarta casei ,unde se aratase ,,Maicuta Domnului",raspandeau un miros care imi inunda inima!!(Nota:In orasul unde stau Civitavecchia,s-a aratat sf Maria!Este o biserica unde statuia cu lacrimi de sange este expusa,uar casa unde s-a gasit aceasta statuie era in drumul meu catre restaurant!)

..,,Vantule ,draga du ruga mea catre inalt!!",am zis si am ners catre munca cu inima franta ca nu puteam sa ajung acasa in Romania sa imi vad mama poate pentru ultima oara!!..Dar credinta mea,si El,mi-au trimis oameni buni in cale, oameni...atatia iameni Doamne!!🙏💜...

Cere si ti se va da,bate si ti se va deschide!!asa zice in Biblie...si eu am cerut,am primit!!!...Multumesc Doamne ..pentru credinta mea!

Tot ceea ce scriu ,scriu pentru a arata intr-un fel simplu ca viata este minunata,ca tot ceea ce doresti poti avea doar dupa credinta ta!!Va multumesc celor ce gasiti in aceste randuri acel,,ceva" care sa va indrume..spre voi!!Mihaela.


 

Coborâți in sufletul vostru si priviți-va! Nu uitați Dumnezeu nu îi alege pe cei desăvârşiți ,ci îi desăvârşeşte pe cei aleşi !

...M-am dus cu credinta si cu un ,,foc" in inima sa caut de munca in,,Italia mea",caci  gandeam ca pot mai mult decat ceea ce faceam atunci!

..-Si in afara de aceste diplome mai ai si altceva???  . Ma intreba o cucoana cam grasuta din spatele tejghelei,dupa ce eu ii prezentasem curiculum,in italiana ei abia soptita.

Am ingaimat un,,non ho capito bene",nestiind la ce se referea ,iar ea imi spune aproape cantand:

-Ai pe cineva acolo sus care sa se roage pentru tine??

-Da,Dumnezeu!!si am plecat cu lacrimi in suflet dar cu o credinta nezdruncinata in inima ca voi putea! Peste catva timp,ajung sa lucrez (2saptamani trecusera de la intalnirea cu cucoana),chiar la acel restaurant,si tam nesam sunt apreciata,pentru ceea ce fac ce sunt,nu pentru diplomele mele!!

Cucoana care ma luase cam tare era mama patronului si auzise ca in bucataria restaurantului a venit o ,,romanca bravissima"  si vine sa ma cunoasca!Cand ma-vazut ,si-a adus aminte de mine si mi-a zis cu vocea ei cantareata:,,Dio non sciegle  i santi,ma santifica i poveri!!;.. Intr-un final am inteles ca daca era voia lui Dumnezeu ca sa lucrez acolo nu erau necesare diplomele de studiu ci doar credinta mea in El

Crede in tine,crede in puterea ta si daca tu crezi atunci Dumnezeu te va ajuta!!🙏💜 Mihaela T Bordea.


Intr-un final am inteles ca 

Daca am calatori numai in zile frumoase!!💜


 Prima  mea calatorie cand eram mica a fost si primul meu sfat de la viata!Imi aduc aminte ,parca ar fi ieri ,pe fetita micuta ,creata cu ochii mari bulbucati  catre ,,lumea de afara" si cu nasul strivit de geamul trenului!Sa fi avut 4-5 anisori cand bunica (mamucaia),cum ii spuneam noi,m-a luat cu ea  in prima mea calatorie departe de casa!Afara ploua,batea vantul si era un frig de iti ingheta oasele!Doar inima mea micuta era plina de o caldura puternica caci,,vedeam " lumea!!

Aglomeratia de pe strazile Galatiului mi se parea ceva extraordinar,iar pietrele care pavau strada ma minunau!Copilul care eram privea cu voiosie catre vitrinile magazinelor si catre oamenii care se inghesuaiau la rand!!

-E ,bunica daca era soare si frumos mergeam sa iti arate mamuca multe lucruri frumoase!💜Zice bunica tinandu-ma de mana strans,ca nu cumva ,,filusa"(asa imi zicea ea),sa scape cine stie pe unde!Mamucaio dar e frumos si asa!!imi venea sa ii strig!!Ca un copil cuminte,ma uitam la curcubeul format intr-o baltoaca in timp ce asteptam cu bunica la o coada imensa!

Frunzele ruginii cadeau pe pavajul din pietre formand un covor viu,m-am aplecat si am vrut sa iau o frunza de jos sa ii vorbesc!!Dar frunza nu se deslipea de piatra pamantului!Si atunci bunica m-a tras catre ea ,caci trebuia sa mergem inauntru in magazin!!...Daca ar trebui sa calatorim doar cand e soare nu am vedea frumusetea ploii,daca ar fi doar soare curcubeul nu s-ar forma si...calatoriile sunt frumoase,chiar daca ploua!Depinde de tine ce vezi,ce simti!Copilul vedea frumusetea simplitatea,viata!!!....

Asta este prima mea amintire ,referitoare la calatorii si de atunci chiar daca-i frig chiar daca ploua eu ma bucur mereu...de o alta calatorie!!